DOKUMENTUMOK

ADATVÉDELEM

ALAPÍTÓNK

GROSICS ALAPÍTVÁNY

JOGI NYILATKOZAT

TÁMOGATÓK ÉS PARTNEREK

Iskoláink      

     FŐOLDAL ISKOLÁINK

EDZŐINK

EDZÉSEK

JÁTÉKOSAINK

JELENTKEZÉS

KAPCSOLAT

GALÉRIA    

     
 
A Grosics Alapítvány bankszámlaszáma: 11704007-21062915-00000000 OTP Bank
A Grosics Alapítvány adószáma: 18735862 - 2 - 43
 
 
 

"Tisztelet a Legendának

a ma tehetségeinek tükrében"

 

 
 
 

 
 
A Grosics Gyula Kapusiskola 2014-ben kezdte meg működését a Rákospalotai Egyetértés Atlétikai Club, Sportiskola és Sportegyesület keretei között. Az egyesület lehetőséget adott a kapusiskolának az elindulásra az intézményen belül. A kialakított és jól működő rendszerbe épült be a Grosics Gyula Kapusiskola. Jelenleg a Grosics Gyula Kapusiskolát a 2016 januárjában bejegyzett Grosics alapítvány működteti.
 
 

 
 
A kapusiskola két helyszínen is működik,  a Főváros XV. kerületében a Budai II. László Stadionban,
 

   
 
illetve a XI. kerületben, a Grosics Gyula Sporttagozatos Általános Iskolában.
 

   
 
 

 
 
Grosics Gyula a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat kapusa, 86-szoros magyar válogatott 15 éven keresztül volt a Budapesti Volán Sportegyesület elnöke, amely, a mai Budai II. László Stadionban működött. Kötődése a kerülethez és ehhez a stadionhoz a haláláig kiemelkedő volt. A Grosics Gyula Sporttagozatos Általános Iskola a XI. kerületben működik, amelynek díszpolgára volt Grosics Gyula. Fontos célnak tekintjük, hogy olyan embereket állítsunk példaként a fiatalok elé, akinek az életútja, értékrendje kapaszkodót tud nyújtani, és utat tud mutatni a társadalom valamennyi tagjának. Grosics Gyula személye és emléke a Kapusiskola minden edzőjének és sportolójának erkölcsi támaszt nyújt és példát mutat.
 
 

 
 
A Grosics Gyula Kapusiskola célja az egyéni képzést előtérbe helyező fejlesztés a kapusok számára. A Budai II. László Stadion elhelyezkedése, felszereltsége, minősítése biztosítja azt, hogy a kapusiskola megfelelő körülmények között működhessen.
 
 

 
 
A Grosics Gyula Kapusiskolában speciális képzést szeretnénk folytatni, ezért az edzők és a sportolók létszámát ehhez a célkitűzéshez igazítjuk. A Kapusiskola igazgatója Kiss Tamás, aki mellett szakmai vezetőként Gróf Attilát, háromszoros magyar bajnok kapust, illetve 4 kapusedzőt foglalkoztatunk. Egy csoportban legfeljebb 6 sportoló részére tartunk edzést, így biztosítjuk, hogy a teljes foglalkozási időben magas színvonalú képzést kapjanak a sportolók. Az edzők kiválasztásánál fontos szempont a játékos múlt, mert azt valljuk, hogy csak olyan edző tudja hitelesen átadni a szakmai tudását, aki maga is állt a kapuban. Az edzőkkel szembeni további elvárás, hogy minimum UEFA „B” licenc-szel rendelkezzenek és folyamatosan képezzék magukat.
 
 

 
 
A Grosics Gyula Kapusiskola részére önálló honlapot fejlesztünk, amely folyamatosan napra kész. A honlapon interjúkat közlünk játékosokkal, edzőkkel, fényképeket és videókat teszünk közzé. A honlapon hirdetési felületet biztosítunk a támogatóinknak. A támogatóknak a Budai II László Stadion területén belül reklámfelületeket biztosítunk, illetve a Kapusiskola sportfelszerelésein is. A Kapusiskola a médiumokkal rendszeres kapcsolatot ápol, ennek érdekében tárgyalások folynak sportcsatornákkal, illetve sportújságokkal a folyamatos együttműködésről.
 
 

 
 
Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa halála után is az egyik legnagyobb hírnévvel rendelkező magyar sportoló a labdarúgás területén. A világ valaha élt tíz legjobb kapusa közé választották. A tárgyalások, egyeztetések során a XV. kerületi, valamint a XI. kerületi Önkormányzat, mind a Minisztérium, illetve az MLSZ legfelső sportvezetése részéről is nagy segítőkészséget tapasztaltunk. Célunk, hogy a Kapusiskola Grosics Gyula nevéhez méltóan működjön, ezért a szakmai feltételek maximális biztosítása mellett a Kapusiskolát támogató kört minden esetben csak magas, elismert színvonalon dolgozó cégekkel képzeljük el. A működés folyamatos fenntartása, a sportolók részére a kiemelkedő, névadónkhoz méltó edzéslehetőség biztosítása, az edzők munkájának elismerése érdekében a támogatók körét folyamatosan bővítjük. A szakmai elképzelésünkhöz hozzájárul az egységes felszerelésben való megjelenés, amely vonatkozik a 6 éves kapuspalántáktól egészen a 21 éves profi csoportig. Nagy hangsúlyt fektetünk a magyar futball hagyományainak ápolására, illetve a Kapusiskola tanítványainak az erkölcsi, szellemi fejlesztésére.
 
 

 
 
A kapusiskola nem csak a Budapesten élő gyermekek részére kíván edzéslehetőséget nyújtani. A Budai II. László Stadionban található sportszálló megteremti annak lehetőségét is, hogy vidéki vagy határon túli magyar sportolók részvételét is biztosítsuk a képzésben. Elsődleges célunk a magyar állampolgárságú játékosok képzése. A Kapusiskola kiemelten kezeli az alacsonyabb osztályokban működő kis egyesületek felnőtt, illetve utánpótlás kapusainak az egyéni képzését. Sajnos a magyar labdarúgás jelenlegi állapotában nem minden futball klub engedheti meg magának, hogy speciális képzés keretében fejlessze kapusait. Az ezen a területen található szakmai lemaradást próbálja pótolni a Kapusiskola.
 
 

 
 
A sportolókat az életkori sajátosságok figyelembevételével három csoportba soroljuk.
 
 
Előkészítő csoport
Életkor:
6-11 év
Csoportok száma:
2 csoport 6-6 fővel
Cél:
játékos ismerkedés a szakmával, ügyesség fejlesztése
 
 
 
 
Haladó csoport
Életkor:
12-15 év
Csoportok száma:
2 csoport 6-6 fővel
Cél:
kapusjáték alapszabályainak elsajátítása, helyezkedés a kapuban, technikai képzés
 
 
 
 
Profi csoport
Életkor:
16-21 év
Csoportok száma:
2 csoport 6-6 fővel
Cél:

utolsó csiszolások a „kész kapus” eléréséhez

 
 
 

 
 
Az edzéseket hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön tartjuk. Az edzésidő átlagosan 60-65 perc.

A rendszeres edzések mellett a nyári időszakban táborokat, mérkőzéslátogatásokat, bemutatóedzéseket szervezünk, és terveink között szerepel a legszorgalmasabb, legtehetségesebb sportolók számára külföldi tanulmányutak biztosítása.

A Grosics Gyula Kapusiskola támogatása hozzájárul a hagyományokon alapuló, azonban az elmúlt évtizedekben hiányzó képzés megindításához és működéséhez.

Névadónk áldása óriási megtiszteltetés és egyben felelősség, melyet örömmel és büszkén vállalunk. A Grosics Gyula Kapusiskola beindítása és működtetése közös siker támogatóinkkal, melyben minél többen osztozunk, annál értékesebb.

 

Kiss Tamás

Grosics Gyula Kapusiskola Igazgató

fekete párduc - év. kerület labdarúgó kapusiskola - budapesti labdarúgó kapusiskolakapusiskola - kapusképzés - utánpótlás - labdarúgás  -  grosics alapítványxi. kerület labdarúgó kapusiskola - aranycsapat kapusa - foci grosics kapustábor - kapusiskola - budai kapusiskola - kapustábor
     
 
 
 
 
 
TÁMOGATÓK
 
XV. kerületi Önkormányzat
 
Hűtéstechnikai Vállalat
 
Irodai képalkotási eszközök és nyomdai megoldások
 
Poli Computer
 
Klíma és épületgépészet
 
Jármű ZRT.
 
FMB Service Kft.
 
Sportprint webáruház
 
Mister Sörház
 
 
PARTNEREK
 
REAC Sportiskola SE
 
 
Grosics Labdarúgó Akadémia
 
Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola
 
 
QR kód
 
 
www.grosicskapusiskola.hu