A Grosics alapítvány

Játékos alapvető kötelessége: mindent odaadni a játékért!

Az alapítóról

Grosics Gyula az Aranycsapat, 86-szoros válogatott kapusa, a szurkolók által „Fekete párducnak” becézett sportoló. Névadónk a világ valaha élt 10 legjobb kapusa közé választották. Amire azonban mégis a legbüszkébb volt, hogy 2011-ben beválasztották a Nemzet Sportolói közé. Gyula bácsi nagy álma volt, hogy létrehozzon egy olyan kapusiskolát, amely szakmailag megfelelőképpen felkészíti a fiatal kapusokat a felnőtt pályafutásukra. Mindemellett a saját maga által is számtalanszor hangsúlyozott morális nézeteit, sziklaszilárd értékrendjét képviseli. A mai anyagias, rohanó, sokszor embertelen világban fontos, hogy a neveltetésből adódó erkölcsi értékekre támaszkodva a sportoló felül tudjon emelkedni a mindennapi élet megpróbáltatásain.

Tisztelet a Legendának a ma tehetségeinek tükrében!

Hitvallásunk

A Grosics Alapítvány kiemelt céljának tekinti Grosics Gyula nem mindennapi életútjának megismertetését a fiatalabb generációval, mintegy példaképként bemutatva őt a kapus palántáknak. Emellett törekszünk arra, hogy Gyula bácsi szellemi örökségét megőrizzük a társadalom számára, amely a magyar nemzet irányába és a sport területén egyaránt kimagasló volt.

Ars poéticánkba beletartozik, hogy szeretnénk Grosics Gyula sokat hangoztatott hitvallásának eleget tenni. Miszerint a magyar gyermekeknek születési helyétől, anyagi lehetőségeitől függetlenül esélye legyen arra, hogy a sport területén elérje célját és segítsünk neki megvalósítani legmerészebb álmait.

2014

Létrejön a Grosics Kapusiskola

2016

Megalakul a Grosics Alapítvány

2017

már két kerületi iskolában is jelen vagyunk

2019

megalakul a röplabda szakosztály

2020

megalakul az e-sport szakosztály

2023

V. Grosics gyula emléktorna

Grosics Alapítvány szakosztályai

Labdarúgás

A sportolni vágyó fiatal labdarúgókat egészen 6-tól 21 éves korig differenciált képzéseinkkel, valamint  tudásának megfelelő csoportosításával pallérozzuk kész játékossá. A Grosics Alapítvány évente egyre több és több fiatal játékost juttat el profi szintre.

Röplabda

A Grosics Alapítvány nem csak a labdarúgásban tevékenykedik. Annak érdekében, hogy minél több fiatallal ismertessük meg a sport szeretetét megalapítottuk röplabda szakosztályunkat is.

E-sport

Lépést tartva korunk fejlődésével a Grosics Alapítvány 2019. márciusától kezdve szeretettel várjuk minden e-sportolni kívánó gamert is. Jelentkezz Te is és vegyél részt következő színvonalas rendezvényünkön.

V. Grosics Gyula Emléktorna

Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a Grosics Gyula Emléktorna, mely eseménnyel tisztelgünk a Nemzet Sportolója előtt és megköszönjük partnereinknek az egész éves támogatásukat. 2023. június 25-én 10 órakor várjuk a meghívott csapatokat egy jó hangulatú kispályás tornával a budapesti Budai II László Stadionban. 

Egyéni képzés

Amennyiben a normál heti edzéseken felül több munkát szeretnél beletenni, annak érdekében, hogy a mérkőzéseken 110%-ot tudjál nyújtani, úgy javasoljuk, hogy jelentkezz egyéni képzésünkre. Itt a teljes edzéstervet Rád, és a Te igényeidre szabjuk. Hidd el, játékostársaidat garantáltan le fogod nyűgözni a soron következő edzéseken!

Nyári Foci Tábor

Gyermeke garantáltan úgy fog aludni, mint a kis angyal a Nyári Foci Táborunk hetében. A Grosics Alapítvány a sportolni vágyó gyerekek játékos formában tanulhatnak, gyakorolhatnak és pallérozódhatnak, mely eseménynek a Grosics Gyula Iskola ad otthont. Várjuk gyermekeket nagy szeretettel 2023.19 és 23 között.

Grosics alapítvány elnökségi tagjai

Kiss Tamás kuratóriumi elnök bélyegképe

Grosics Edina

Alapító

Grosics Gyula második házasságából született lánya, feleség és anya. Kétgyermekes családanya, édesapja felé mutatott tiszteletből első szülött fiát Kiss-Grosics Tamás Gyulának keresztelték, hogy a legendás nevet a család tovább tudja örökíteni. Kapcsolata édesapjával igen közeli volt, Edina szerette volna megvalósítani Gyula bácsi legnagyobb álmát, hogy a Grosics név szerepeljen egy kapusiskola nevében. Edina ezzel a céllal megalapította a Grosics Alapítványt, aminek keretein belül működik a mai napig a Grosics Kapusiskola.

Kiss Tamás

Kuratórium elnöke

Labdarúgó edző, férj és apa. Jelenleg a Grosics Alapítvány kuratóriumi elnöke. Karrierét a REAC csapatában kezdte és elérte a lehető legmagasabb szintet, az NBI-et. Feleségül vette Grosics Gyula lányát, Grosics Edinát, akivel családot alapítottak. Ennélfogva már együtt valósítják meg Gyula bácsi legmerészebb álmát, hogy az ő nézeteit és értékrendjét egy kapusiskola képviselje.

Kiss Tamás kuratóriumi elnök bélyegképe

Benkő László

Kuratóriumi tag

Gyula bácsi barátja, magyar vezérigazgató, sportvezető. 1952-ben a Bp. Honvéd labdarúgója lett, azonban egy sajnálatos térdsérülés miatt feladni kényszerült a sportkarrierjét. Később a Kispesti-Honvéd FC elnöke lett. A rendszerváltás után a Magyar Labdarúgó Szövetség második elnökének választották 1994-ben, de csupán két évig vezette az MLSZ-t, ugyanis a kilátástalan helyzet miatt távozott a Szövetség éléről.

Dunai Antal

Kuratóriumi tag

Gyula bácsi sporttársa, olimpiai bajnok magyar labdarúgó, edző, sportvezető. A sportsajtóban Dunai II néven vált ismertté. Többek között az Újpesti Dózsa, a Debreceni VSC játékosa, vezetőedzőként
pedig Spanyolországban és Magyarországon is alkalmazták. Sportvezetőként 2006-ban az MLSZ szakmai ügyekért felelős alelnökévé választották, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

Videók

szeretné, ha részese lennének a legendának?

Csatlakozz hozzánk!

Kihozzuk belőled a maximumot! Legyél Te is Grosicsos és valósítsuk meg együtt legmerészebb álmaidat!