Manapság kifejezetten nehéz megtalálni gyermekünknek a tökéletes közeget a sportolásra. Rengeteg negatív kritikát hallani a legnépszerűbb focisulikról, közösségekről, annak ellenére, hogy ebben a korban a legfogékonyabbak a gyermekek a sporttevékenységre. Valószínűleg az egész életét meg fogja határozni mindenkinek. Embert próbáló feladat tehát egy megbízható, barátságos, ám szakmailag mégis képzett iskolát találni, akikre rá merjük bízni gyermekünket.

De van egy jó hírünk! Nem kell tovább keresned!

Ebben a blogbejegyzésben szeretnénk Veled megosztani 8 érvünket a Grosics Alapítvány mellett, annak érdekében, hogy Te is megismerhesd munkásságunkat, hozzáállásunkat és azt, hogy milyen is valójában Grosicsosnak lenni.

1. Emberségből jeles

A világon párját ritkítja a mai anyagias életben az az egyesület, amely kiemelt figyelmet fordít a gyerekek megfelelő értékrendjének kialakítására, morális nevelésére. Habár ez minden bizonnyal a szülők feladata lenne, óriási segítséget tud jelenteni az édesanyáknak és édesapáknak az, hogy az edzéseken és az iskolában is az otthonihoz hasonló légkör veszi körbe gyermeküket. Így két helyről párhuzamosan megtapasztalva a helyes élethez való hozzáállást, hamarabb célba tud érni az üzenet. A Grosics Alapítvány célul tűzte ki magának a ’jó tanuló, jó sportoló’ mentalitás kialakítását a fiatalokban, valamint a tiszteletet és alázatot tanúsító magatartás gyakorlását. Ezek a morális alapkérdések mára már veszni látszanak mindennapi stresszes életünk által, azonban rendkívül fontosak egy sikeres, feltörekvő generáció nevelésében.

 

2. Szakértelem a megfelelő helyen és időben

Mindamellett, hogy a helyes morális értékek kialakításában segítünk a fiatal tanoncoknak, a kellő szakértelem sem kisebb mértékű a Grosics Alapítvány berkein belül. Edzőink kiválasztásakor szem előtt tartottuk a fent említett pozitív tulajdonságok megléte mellett, pár olyan készséget, ami véleményünk szerint valakit jó edzővé tesz. Ilyen például a minimum UEFA „B” licenc megszerzése, valamint a több éves játékos múlt. Hiszen azt valljuk, hogy csak olyan edző tudja hitelesen átadni a szakmai tudását, aki maga is megtapasztalta milyen a pályán kitenni a szívét-lelkét a társakért. Differenciált edzésmódszerünknek köszönhetően a játékosok csoportosításánál nem csak a születési idő a mérvadó, hanem szerepet játszik az előképzettség, tapasztalat és odaadás egyaránt. Hitvallásunk szerint ez a fajta szegmentálás lehetővé teszi a gyerekek számára teljesítményük legjavát nyújtani, legyen szó a Bozsik programról vagy akár később a nemzeti bajnokságokról. A Grosics Alapítvány sikerességét pedig mi sem mutathatná jobban, mint a folyamatosan növekvő létszám, mind az edzők, mind a gyerekek tekintetében. Ráadásul az évek múlásával a labdarúgó szakosztály mellett megalakultak a röplabda és e-sport szakosztályaink is, melyek szintén folyamatosan várják a sportolni vágyó fiatal gyerekeket.

3. Nem csak biztosítjuk, de támogatjuk is a sportolók fejlődését

A Grosics Alapítvány működéséhez hozzá tartozik, hogy Grosics Gyula egyik legtöbbet hangoztatott alapelvét adaptáltuk működésünkbe. Miszerint minden gyermek, aki sportolni szeretne, anyagi lehetőségeitől, születési helyétől és származásától függetlenül kötelességünk biztosítanunk számára a részvételt az edzéseken és a mérkőzéseken. Emellett a Grosics Alapítvány egy egyedi ösztöndíjprogram keretein belül némi hozzájárulással támogatja legtehetségesebb sportolóit, abban az esetben, ha a gyermek családja kilátástalan anyagi helyzetbe került. Mi több, minden egyes gyermeknek térítésmentesen biztosítunk egységes edzőfelszerelést.

4. Kellemes, családias közösség

Számunkra a legnagyobb elégedettséget az jelenti, hogy minden egyes kisfiú és kislány mosolyogva, vidáman érkezik meg az edzésre, várva azt, hogy a barátaival legyen, flow élményt éljen át a sportban. Illetve rendkívüli figyelmet fordítunk arra, hogy a lurkóknak sikerélményük legyen a korosztályok számára kialakított ügyességi játékokban és az egymás közti edzés játékokban. Fontos kiemelnünk, hogy a Grosics Alapítványt körülvevő szülői közösséget bátran hívhatjuk elfogadónak, támogatónak és odaadónak egyaránt. Hálásak lehetünk nekik a tornákon és különböző eseményeken való áldozatos segédkezésekért!

5. Egyéni képzési lehetőség

Plusz edzéslehetőséget biztosítunk azon sportolóink számára, akik a megszokott, csapattal való foglalkozásokon felül szeretnének fejlődni. Nekik egy testre szabott edzésprogramot állítunk össze, mely hosszú távon lehetővé teszi, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű munka után a sportoló egy magasabb szinten folytathassa pályafutását.

6. Nyugatias, profi körülmények

Többek között a Budai II. László stadion elhelyezkedése, felszereltsége, minősítése biztosítja számunkra, hogy a Grosics Alapítvány által nyújtott képzések Grosics Gyula nevéhez méltóan működjön. Hatalmas öröm továbbá, hogy a XV. és XI. kerületi Önkormányzatok mellett az MLSZ legfelső sportvezetése részéről is nagy segítőkészséget tapasztalunk. Végezetül a széles támogatói körhöz folyamatosan csatlakoznak olyan magas, elismert színvonalon dolgozó cégek, mint a Daikin, az Auchan Magyarország, az M4 Sport vagy az Origó. Az imént említett létesítmények és intézetek azok, akik a nyugatias típusú háttértámogatást megadják nekünk, hogy mi az edzőpályák, edző felszerelések és ruházatok rendszeres karbantartását el tudjuk végezni. Jelenleg is zajlanak tárgyalások, melyek célja a meglévő sportkomplexumok fejlesztését hivatottak elősegíteni.

7. A gyerekek imádják a nyári foci táborokat!

Személy szerint nekünk is fiatalkorunk meghatározó élményei voltak a nyári foci- és kapustáborok. A gyerekek az idők során változtak azonban a mai generáció táborokhoz való hozzáállása szerencsére nem. A tendencia azt mutatja, hogy az idő múlásával a kisgyermekek részéről egyre nagyobb érdeklődés van a nyári táborok felől. Egyre több turnust indítunk, egyre több sportolni kívánó fiatallal. A jó hangulat és az emlékek sokasága azonban állandó. Mindig rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodnak a hozzánk ellátogató ifjoncok, ugyanis a korosztálynak megfelelő feladatokat (labdás ügyességi, gyorsaság- és gondolkodásfejlesztő) minden turnusban alkalmazzuk. A korrekt árazás mellett 100%-ig garantáljuk, hogy már a nyári tábor hetében gyermekük minden este úgy fog aludni, mint egy kisangyal.

 

8. Kiterjedt kapcsolatrendszer

Jelenleg a Grosics Alapítvány infrastruktúrája a játékosok 13 éves korig való felkészítését vállalja. Utána kiterjedt kapcsolatrendszerünk segítségével előrelépési lehetőségi biztosítunk tanoncaink számára valamelyik magasabb szinten működő partner egyesületünknél. Jó kapcsolatot ápolunk számos nagynevű klubbal, mint a Vasas, MTK vagy az FTC, mely az akadémiai szintet jelöli. Azonban nem csak az első osztályba való előrelépést segítjük a gyermekeknél, ugyanis számos játékost továbbítottunk a Budafok, Kelen SC vagy éppen a Budaörs felé.

Az általunk biztosított megfelelő alapoknak és a partneregyesületekkel való jó kapcsolatnak köszönhetően az átigazolásokkal kapcsolatban nagy számban tudunk sikert felmutatni.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a Grosics Alapítványról vagy alapítónkról, úgy kattints a megfelelő linkre. Kérdések esetén pedig állunk rendelkezésedre, a kapcsolat menüponton található elérhetőségeinken.