GROSICS ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTÓNK TÁMOGATÓINK ÉS PARTNEREINK JOGI NYILATKOZAT ADATVÉDELEM  
 
Kezdőlap   Archívum   Iskoláink   Edzések   Edzőink   Jelentkezés   Kapusaink   Galéria   Kapcsolat
 
ISKOLÁINK
 
 
 
Grosics Gyula Kapusiskola
 

 

"Tisztelet a Legendának
a ma tehetségeinek tükrében"
 
A Grosics Gyula Kapusiskola 2014-ben kezdte meg működését a Rákospalotai Egyetértés Atlétikai Klub, Sportiskola és Sportegyesület keretei között. Az egyesület lehetőséget adott a kapusiskolának az elindulásra az intézményen belül. A kialakított és jól működő rendszerbe épült be a Grosics Gyula Kapusiskola. Jelenleg a Grosics Gyula Kapusiskolát a 2016 januárjában bejegyzett Grosics alapítvány működteti.
 

A kapusiskola két helyszínen is működik,

a Főváros XV. kerületében a Budai II. László Stadionban,

 

illetve a XI. kerületben,

a Grosics Gyula Sporttagozatos Általános Iskolában.

 

 
Grosics Gyula a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat kapusa, 86-szoros magyar válogatott 15 éven keresztül volt a Budapesti Volán Sportegyesület elnöke, amely, a mai Budai II. László Stadionban működött. Kötődése a kerülethez és ehhez a stadionhoz a haláláig kiemelkedő volt. A Grosics Gyula Sporttagozatos Általános Iskola a XI. kerületben működik, amelynek díszpolgára volt Grosics Gyula. Fontos célnak tekintjük, hogy olyan embereket állítsunk példaként a fiatalok elé, akinek az életútja, értékrendje kapaszkodót tud nyújtani, és utat tud mutatni a társadalom valamennyi tagjának. Grosics Gyula személye és emléke a Kapusiskola minden edzőjének és sportolójának erkölcsi támaszt nyújt és példát mutat.
 
A Grosics Gyula Kapusiskola célja az egyéni képzést előtérbe helyező fejlesztés a kapusok számára. A Budai II. László Stadion elhelyezkedése, felszereltsége, minősítése biztosítja azt, hogy a kapusiskola megfelelő körülmények között működhessen.
 
A Grosics Gyula Kapusiskolában speciális képzést szeretnénk folytatni, ezért az edzők és a sportolók létszámát ehhez a célkitűzéshez igazítjuk. A Kapusiskola igazgatója Kiss Tamás, aki mellett szakmai vezetőként Gróf Attilát, háromszoros magyar bajnok kapust, illetve 4 kapusedzőt foglalkoztatunk. Egy csoportban legfeljebb 6 sportoló részére tartunk edzést, így biztosítjuk, hogy a teljes foglalkozási időben magas színvonalú képzést kapjanak a sportolók. Az edzők kiválasztásánál fontos szempont a játékos múlt, mert azt valljuk, hogy csak olyan edző tudja hitelesen átadni a szakmai tudását, aki maga is állt a kapuban. Az edzőkkel szembeni további elvárás, hogy minimum UEFA „B” licenc-szel rendelkezzenek és folyamatosan képezzék magukat.
 
A Grosics Gyula Kapusiskola részére önálló honlapot fejlesztünk, amely folyamatosan napra kész. A honlapon interjúkat közlünk játékosokkal, edzőkkel, fényképeket és videókat teszünk közzé. A honlapon hirdetési felületet biztosítunk a támogatóinknak. A támogatóknak a Budai II László Stadion területén belül reklámfelületeket biztosítunk, illetve a Kapusiskola sportfelszerelésein is. A Kapusiskola a médiumokkal rendszeres kapcsolatot ápol, ennek érdekében tárgyalások folynak sportcsatornákkal, illetve sportújságokkal a folyamatos együttműködésről.
 
Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa halála után is az egyik legnagyobb hírnévvel rendelkező magyar sportoló a labdarúgás területén. A világ valaha élt tíz legjobb kapusa közé választották. A tárgyalások, egyeztetések során a XV. kerületi, valamint a XI. kerületi Önkormányzat, mind a Minisztérium, illetve az MLSZ legfelső sportvezetése részéről is nagy segítőkészséget tapasztaltunk. Célunk, hogy a Kapusiskola Grosics Gyula nevéhez méltóan működjön, ezért a szakmai feltételek maximális biztosítása mellett a Kapusiskolát támogató kört minden esetben csak magas, elismert színvonalon dolgozó cégekkel képzeljük el. A működés folyamatos fenntartása, a sportolók részére a kiemelkedő, névadónkhoz méltó edzéslehetőség biztosítása, az edzők munkájának elismerése érdekében a támogatók körét folyamatosan bővítjük. A szakmai elképzelésünkhöz hozzájárul az egységes felszerelésben való megjelenés, amely vonatkozik a 6 éves kapuspalántáktól egészen a 21 éves profi csoportig. Nagy hangsúlyt fektetünk a magyar futball hagyományainak ápolására, illetve a Kapusiskola tanítványainak az erkölcsi, szellemi fejlesztésére.
 
A kapusiskola nem csak a Budapesten élő gyermekek részére kíván edzéslehetőséget nyújtani. A Budai II. László Stadionban található sportszálló megteremti annak lehetőségét is, hogy vidéki vagy határon túli magyar sportolók részvételét is biztosítsuk a képzésben. Elsődleges célunk a magyar állampolgárságú játékosok képzése. A Kapusiskola kiemelten kezeli az alacsonyabb osztályokban működő kis egyesületek felnőtt, illetve utánpótlás kapusainak az egyéni képzését. Sajnos a magyar labdarúgás jelenlegi állapotában nem minden futball klub engedheti meg magának, hogy speciális képzés keretében fejlessze kapusait. Az ezen a területen található szakmai lemaradást próbálja pótolni a Kapusiskola.
 
A sportolókat az életkori sajátosságok figyelembevételével három csoportba soroljuk.
 
Előkészítő csoport
 
Életkor:
6-11 év
Csoportok száma:
2 csoport 6-6 fővel
Cél:
játékos ismerkedés a szakmával, ügyesség fejlesztése
 
 
Haladó csoport
 
Életkor:
12-15 év
Csoportok száma:
2 csoport 6-6 fővel
Cél:
kapusjáték alapszabályainak elsajátítása, helyezkedés a kapuban, technikai képzés
 
 
Profi csoport
 
Életkor:
16-21 év
Csoportok száma:
2 csoport 6-6 fővel
Cél:

utolsó csiszolások a „kész kapus” eléréséhez

 
 
Az edzéseket hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön tartjuk. Az edzésidő átlagosan 60-65 perc.
 
A rendszeres edzések mellett a nyári időszakban táborokat, mérkőzéslátogatásokat, bemutatóedzéseket szervezünk, és terveink között szerepel a legszorgalmasabb, legtehetségesebb sportolók számára külföldi tanulmányutak biztosítása.
 
A Grosics Gyula Kapusiskola támogatása hozzájárul a hagyományokon alapuló, azonban az elmúlt évtizedekben hiányzó képzés megindításához és működéséhez.
 
Névadónk áldása óriási megtiszteltetés és egyben felelősség, melyet örömmel és büszkén vállalunk. A Grosics Gyula Kapusiskola beindítása és működtetése közös siker támogatóinkkal, melyben minél többen osztozunk, annál értékesebb.
 
Mottónk:
„Tisztelet a Legendának a ma tehetségeinek tükrében.”
 
Kiss Tamás
Grosics Kapusiskola Igazgató
 
 
     
   
     
     
  TÁMOGATÓINK  
     
   
  Hűtéstechnikai Vállalat  
     
   
  Pótkocsi-Felépítmény és Mobilházgyártás  
     
   
  Klíma és épületgépészet  
     
   
  XV. kerületi Önkormányzat  
     
   
  Irodai képalkotási eszközök és nyomdai megoldások  
     
   
  FMB Service Kft.  
     
   
  KNORR-BREMSE Vasúti és haszonjármű rendszerek  
     
   
  Sportprint webáruház  
     
   
  Mister Sörház  
     
   
  Poli Computer  
     
     
  PARTNEREINK  
     
   
  REAC Sportiskola SE  
     
   
  Grosics Labdarúgó Akadémia  
     
   
  Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola  
     
     
  QR kód  
     
   
     
 
 
  kapusiskola - kapusképzés - utánpótlás - labdarúgás  -  grosics alapítvány

xi. kerület labdarúgó kapusiskola - aranycsapat kapusa - foci

Honlapszerkesztő: CSIKI Gabriella ekete párduc - xv. kerület labdarúgó kapusiskola - budapesti labdarúgó kapusiskola

rosics kapustábor - kapusiskola - budai kapusiskola - kapustábor

 
  telefon: 0670/945 5849          e-mail: csikigabi63@gmail.com